Skip to content

Ekologinen maali myös logistisesti

Tänä päivänä markkinoilla myydään erittäin paljon akrylaattidispersiomaaleja, eli muovimaaleja. Näissä yleensä riittää, että ennen maalausta sekoitat tuotteen hyvin. Graphenstonen maaleihin taas ennen maalausta lisätään 5-10% vettä, miksi? Tässä blogikirjoituksessa perehdymme logistisesti ja teknisesti vihreämpään vaihtoehtoon.

 

Mitä maali sisältää?

Akrylaattidispersiomaalit sisältävät muovin pehmittimiä, säilöntäaineita, kiintoainesta eli maalia ja paljon vettä. Kiintoainespitoisuus näillä maaleilla on tyypillisesti 20-40%, joten veden osuus on merkittävä. Kun ostat tällaisia maaleja, ostat samalla myös paljon vettä. Mitä jos ostaisit enemmän maalia ja lisäisit itse tuotteeseen veden? Graphenstonen maaleissa kiintoainespitoisuus on jopa 70%. Säilöntäaineita ja pehmittimiä ei tarvitse, kun kyseessä on luonnonmaali. Kalkin PH arvo on 13, joten kalkkigrafeenimaali säilyy purkissa 3 vuotta. Graphenstonen maalia ostaessasi, saat paljon enemmän maalia per litra, joka on myös ihmiselle sekä eläimille terveellisempi vaihtoehto.

Sevillalainen kalkki kalkkimaali graphenstoneKuvassa sevillalaista kalkkia, joka on Graphenstonen maalien pohjana.

Logistinen tehokkuus

Graphenstonen maalit valmistetaan Espanjassa Sevillassa. Maalin raaka-aineet tulevat myös sieltä. Graphenstonen ei siis tarvitse tilata ainesosia ympäri Eurooppaa tai maailmaa ja sitten vasta siirtää tuotantoon. Lisäksi Graphenstonen maaleja myydään ympäri maailmaa, joten olisihan se jo logistisestikin typerää kuljettaa vettä kaikkialle. Graphenstonen maalia pystytään toimittamaan saman kokoisella toimituksella puolet enemmän kuin akrylaattidispersiomaaleja. Kosmetiikan saralla on Suomessa tätä lähtenyt tekemään Luonkos, jonka kasvojenpuhdistusjauheisiin lisätään vesi itse. Näin kuljetus on paljon ympäristöystävällisempää.

 

Veden lisääminen

Onko se työlästä? Sekoittuuko se hyvin? Ei ole työlästä ja kyllä sekoittuu. Tänä päivänä kun ammattilaiset lähtevät maalaamaan, he sekoittavat maalit erittäin hyvin ennen telan upottamista maaliin, vaikka kyseessä olisi valkoinen maali. Sekoitus tehdään vielä huolellisemmin, jos kyseessä on sävytetty maali.

 

Graphenstonen maaleissa sekoitusvaiheessa mukaan lisätään vettä. Joten ainoa lisätyövaihe on se, että haet oikean määrän vettä. Esimerkiksi 15:n litraan lisätään 1,5 litraa vettä. Verkkokaupastamme saa hankittua sekoitukseen erinomaisesti sopivan maalinsekoitusvispilän joka löytyy TÄSTÄ.

Schuller Maalinsekoitusvispilä

Maali kannattaa aina sekoittaa huolellisesti, kuvassa Schuller Eh'klarin sekoitusvispilä joka löytyy verkkokaupastamme.

Maalattavuus

Kun maalin kiintoainespitoisuus on korkea, veden lisääminen tuotteeseen helpottaa maalaamista. Maali ei kuivu liian nopeasti ja riittoisuus kasvaa. Akrylaattidispersiomaalilla maalaa tyypillisesti noin 7m2 per litra kertaalleen, kun Graphenstonen maalilla tuo alustasta riippuen haitari on 12-18m2 litralla.

 

Viimeisin kohde, mitä allekirjoittanut on maalannut, menekki oli noin 14m2 per litra, eli kahdesti maalattuna sama kuin muovimaalilla maalaat kerran. Eräs asiakkaamme oli maalaamassa tehosteseinää ja oli hankkimassa meiltä 3-4 litraa maalia. Myimme hänelle 2 litraa. 10m2 kokoiseen seinään kului maalia 1,5 litraa. On hyvä muistaa, että alustalla on merkitystä. Näissä kahdessa edellä mainitussa kohteessa oli vanha maali pohjana, ensimmäisessä luonnonmaali ja toisessa muovimaali.

 

Maalaaminen Graphenstonen tuotteilla on myös maalarille terveellistä, kun mukana ei ole muovimaalille tyypillisiä haitallisia VOC-yhdisteitä ja maalauksen jälkeen tilaa ei tarvitse tuulettaa useita päiviä ennen käyttöönottoa. Voit ottaa maalatun tilan käyttöön heti.

Graphenstone maali maalattavuus

 

Ekologinen maali monella tapaa

Ekologisuus on Graphenstonella otettu huomioon monella tapaa. Se on myös ainoa valmistaja Suomen markkinoilla, jolla on maailman arvostetuimman kiertotalouden sertifiointijärjestelmän Cradle2cradle Gold sertifiointi. Maalipurkit ovat valmistettu kierrätysmuovista, logistiikan puolesta pystytään toimittamaan enemmän maalia kerralla ja maali on uuden teknologian avulla valmistettu kalkkipohjainen maali.

Mikromuovi vesistö meri vesi

Viime vuonna tehdyn Sveitsiläisen tutkimuksen mukaan vesistöjen mikromuoveista jopa 58% on maaleista lähtöisin, joten miksi et sinäkin valitsisi muovitonta maalia? TÄSTÄ pääset tutustumaan tutkimukseen. Toki tämä on vain yksi tutkimus, mutta jo aikaisemminkin tutkimuksien tulokset ovat olleet maalien osalta 20-30% luokkaa. Samaa luokkaa siis kuin kosmetiikan ja vaateteollisuuden parissa. Näistä kahdesta kirjoitettiin Suomessakin paljon, mutta ei maaleista. Vaikka noudattaisit täysin muovimaaliyrityksen ohjeita pensseleiden, telojen ja vanhojen maalien hävittämisessä, niin tuosta 58% lukemasta 18% tuli yleisestä kulumisesta. Kun pyyhit seinää, nojaat seinään, pinta vanhenee sekä halkeilee, niin nämä kaikki ovat yleistä kulumista.

Jos haluat valita ekologisen ja kestävän maalin, niin klikkaa TÄSTÄ valitsemaan projektiisi Graphenstonen maali.

Kommentit