Skip to content

Maali, joka puhdistaa aktiivisesti asuntosi sisäilmaa

Sisustaminen, pintaremontit ja rakentaminen ovat jatkuvasti läsnä kaikkien arjessa. Vaikka se ei olisi itselleen ajankohtainen asia, näkyy sitä kuitenkin telkkarissa, somessa tai vaikka työmatkan aikana. On hienoa, että jatkuvasti enemmän ja enemmän kiinnitetään huomiota käytettäviin materiaaleihin. Nykyään on myös maalien osalta saatavilla paljon ekologisempia, muovittomia, myrkyttömiä ja ihmisille sekä eläimille terveellisempiä vaihtoehtoja. Nyt esittelemme Graphenstonen Ecosphere kalkkimaalin.

Ecosphere-White-15L-2020-ENG

Graphenstonen maalit ovat ekomaalien ja maalien suunnannäyttäjä, sillä Ecosphere täyttää useamman muun Graphenstonen tuotteen kanssa Cradle to Cradle Gold -standardin. Cradle to Cradle on suunnittelun työkalu sekä maailman tunnetuin ja arvostetuin tuotesertifiointi kiertotalouden periaatteiden mukaisille rakennustuotteille. Gold taso on toiseksi korkein Platina-tason jälkeen ja Graphenstone on ainoa valmistaja Suomen markkinoilla, jolla on tuotteita Gold-standardilla. Platina-tasolle ei toistaiseksi ole yhdenkään valmistajan tuote päässyt. Graphenstonen maalit ovat yksi maailman sertifioiduimmista maaleista, tuotteilla on noin 20 maailmanlaajuisesti tunnustettua sertifikaattia. 

Graphenstone-kalkkimaalissa käytetty kalkki on niin puhdasta, että 45 litralla maalia maalattua seinäpintaa Ecosphere Premiumilla sitoo yhtä paljon hiilidioksidia kuin täysikasvuinen puu keskimäärin vuodessa (sekä typpioksidia ja rikkidioksidia). Eli kahteen kertaan 1 m2 seinäpintaa maalattuna Ecospherellä, sitoo 54,54 g Co2:sta, joka on saman verran kuin kasvavalla puulla päivässä. Joten voit tehdä kodistasi puun. Tästä lisää näiltä sivuilta www.myhomeisatree.com/

Mutta miten tämä muuten eroaa sitten muista jo vuosisatoja, tai jopa vuosituhansia käytetyistä kalkkimaaleista? Tässä mukaan tulee grafeeni, joka tekee Graphenstone maaleista erittäin innovatiivisia. 

Grafeeni yhdistettynä perinteiseen kalkkimaaliin.

Graphenstone-maalit sisältävät grafeenia - vahvinta tieteen nykyään tuntemaa materiaalia. Sen löysi vuonna 2004 kaksi Manchesterin yliopiston  fyysikkoa Konstantin Novoselov ja Andre Geim. He saivat tästä mullistavasta löydöstä Nobelin fysiikanpalkinnon 2010. Grafeeni on erittäin inertti, vaaraton, myrkytön puhdas hiili. Grafeenin käyttäminen maaleissa ja pinnoitteissa lisää eksponentiaalisesti kovuutta, kestävyyttä, puristusta, vetolujuutta, joustavuutta ja peittävyyttä. Grafeenin ansiosta Graphenstone-maalit ovat uskomattoman kestäviä ja pyyhittäviä. 

Akrylaattidispersiomaalit ovat Suomessa olleet vuosikymmeniä myydyimpiä, osittain pyyhittävyytensä takia. Tavallista kalkkimaalia kun ei pysty juurikaan pyyhkiä ilman, että tämä liituuntuisi ja lähtisi pinnasta pois. Enää kuitenkaan ei ole sitä ongelmaa, jos käyttää Graphenstonen maalituotteita. 

Hiilineutraali ja aidosti hengittävä maali.

Graphenstonen kalkkimaalit ovat muovittomia, myrkyttömiä, hiilineutraaleita ja äärimmäisen hengittäviä. Hiilineutraalisuus tulee kalkkimaalin luontaisesta ominaisuudesta, karbonatisoitumisesta, eli maalattu pinta alkaa kovettumaan ja sitomaan hiiltä. Maaleissa ei myöskään ole säilöntäaineita korkean alkalisen PH-arvonsa vuoksi. Tuotteet valmistetaan luonnollisista raaka-aineista haitallisten kemikaalien sijaan ja pakkaukset ovat valmistettu 100 % kierrätetyistä materiaaleista, jotka ovat myös täysin kierrätettäviä. 

Graphenstone Ecosphere

Miten maalin hengittävyys? Ecosphere hengittää 15-25 kertaa paremmin kuin tavalliset sisämaalit. Ecospheren SD-arvo on 0,01, joten kyseessä on aidosti hengittävä maalipinta. Käsitellään tulevissa postauksissa SD-arvoa tarkemmin. Hengittävyys auttaa pintojen kuivumisessa, joten mikro-organismeja sekä bakteereja ei pääse kertymään ja rakenne pääsee hengittämään. Tämä parantaa sisäilmanlaatua, sisähajut sekä biologiset että kemialliset epäpuhtaudet haihtuvat ja allergeenit vähenevät.

Sitten se hyvinkin oleellinen asia, mitä välttämättä kaikki remppaajat eivät aina ajattele. Graphenstone-maalien vähäinen haju ja haitattomat ominaisuudet mahdollistavat huoneiden käyttämisen normaalisti jo muutaman tunnin sisällä maalaamisesta. Ei tarvitse erikseen tuulettaa tiloja.

Sitoo co2HajutonPeittävyys

PestävissäKalkkiaGrafeenia

 

Kommentit