Skip to content

Kestävä ja uudenlainen kalkkimaali.

Perinteinen kalkkimaali, liitumaali ja Graphenstone-kalkkimaali ovat kaikki ainutlaatuisia maalityyppejä, joilla on erilaiset ominaisuudet ja käyttötarkoitukset.

Kalkkimaalia yleensä haluttaisiin käyttää etenkin julkisivuissa, mutta siinä on aina ollut omat haasteensa esimerkiksi maalattavuutensa vuoksi ja siksi on aikoinaan tullut myös muita vaihtoehtoja. Kuitenkin ominaisuuksiltaan kalkkimaali on jopa ylivertainen suojaamaan julkisivua sekä auttamaan rakennetta hengittämään. 

Käydään nyt lävitse erilaiset kalkkimaalit läpi.

Perinteinen kalkkimaali

Perinteinen kalkkimaali, joka tunnetaan myös nimellä mineraalimaali tai fresko, on maali, joka on valmistettu luonnonmateriaaleista, kuten kalkkikivestä, vedestä ja pigmenteistä. Se tunnetaan kestävyydestään, hengittävyydestään ja kyvystään luoda ainutlaatuinen, mattapintainen pinta. Kalkkimaalia käytetään yleisesti ulkoseinissä, erityisesti historiallisissa tai perinteisissä rakennuksissa. Kalkkimaalia on käytetty jo tuhansia vuosia ja vaatii erilaista maalaustekniikkaa verrattuna muihin maaleihin, siksi ei usein käytetä uudemmissa rakennuksissa. Kun maalaat perinteisellä kalkkimaalilla, joudut maalaamaan useita ohkaisia kerroksia ja odottamaan aina välissä kuivumista, kuivuminen voi viedä useita päiviä tai jopa viikkoja.

KalkkimaaliKuvan rakennuksessa on perinteinen kalkkimaali.

"Kalkkimaali"- Chalk paint

Chalk paint eli liitumaali puolestaan on maali, joka on suunniteltu luomaan mattapintainen, kalkkimainen pinta. Se on valmistettu maalin, veden ja jauhemaisen mineraalin, kuten kalsiumkarbonaatin, yhdistelmästä, joka antaa sille ominaisen rakenteen. Liitumaalia käytetään usein huonekaluissa ja koriste-esineissä, ja sillä voi helposti luoda vintage- tai nuhjuisen ilmeen. Suomessa tosin myydään liitumaalia virheellisesti kalkkimaalina, vaikka tällä maalilla ei kalkkimaalin kanssa olekaan mitään tekemistä. Tämä virheellinen nimi on tullut Chalk paint käännösvirheestä.

Graphenstone-kalkkimaali

Graphenstone-kalkkimaali on kuin perinteinen kalkkimaali, johon on lisätty grafeeniteknologiaa. Grafeeni on erittäin vahva, kevyt materiaali, jolla on monia käyttömahdollisuuksia, myös maalissa. Graphenstone-kalkkimaali käyttää grafeenia parantamaan sen kestävyyttä, vedenpitävyyttä ja lämmöneristysominaisuuksia. Grafeeni myös muuttaa kalkkimaalin luonnetta molekyylitasolla ja tekee siitä erittäin helposti maalattavan. Se on korkealuokkainen, ympäristöystävällinen maali, jota käytetään usein huippuluokan kodeissa ja hotelleissa. 

Graphenstone kalkkimaali

Kuvan 66 asunnon kohde sijaitsee Madridissa ja kohteen julkisivussa on käytetty Graphenstonen laastia sekä GrafClean Front julkisivumaalia. 

Joten miksi Graphenstone-kalkkimaali on parempi valinta kuin muut kalkkimaalit ja liitumaalit? Tässä on joitain syitä:

Kestävyys: Graphenstone-kalkkimaali on paljon kestävämpää kuin perinteinen kalkkimaali grafeenin lisäyksen ansiosta. Se ei halkeile tai haalistu, ja se kestää ankarat sääolosuhteet.

Ympäristöystävällisyys: Graphenstone-kalkkimaali on valmistettu luonnollisista, ympäristöystävällisistä materiaaleista ja se on VOC-vapaa, joten se on ympäristötietoisempi valinta kuin muut maalit.

Hengittävyys: Kuten muut kalkkimaalit, Graphenstone-kalkkimaali on hengittävä, mikä auttaa estämään kosteuden kertymistä ja edistää terveellisempää elinympäristöä.

Lämmöneristys: Graphenstone-kalkkimaalilla on erinomaiset lämmöneristysominaisuudet, jotka voivat auttaa säätelemään sisälämpötilaa ja säästämään energiaa.

Estetiikka: Graphenstone-kalkkimaalilla on ainutlaatuinen, tyylikäs mattapinta, joka sopii täydellisesti tavallisista kodeista luksusprojekteihin.

Maalattavuus: Graphenstonen maaleja voi maalata pensselillä, telalla sekä ruiskulla. Graphenstonen maalit ovat myös paljon riittoisampia kuin muut maalit. 

Yhteenvetona voidaan todeta, että Graphenstone-kalkkimaalilla on useita etuja verrattuna perinteiseen kalkkimaaliin ja liitumaaliin, mukaan lukien parempi kestävyys, ympäristöystävällisyys, hengittävyys, lämmöneristys, estetiikka ja maalattavuus. Se on huippuluokan premium-tuote, joka sopii erityisen hyvin lähes kaikkiin projekteihin ja pintoihin. Oli sitten tarkoitus maalata sisällä tai ulkona, Graphenstonen tuotteilla onnistut. Älä pilaa julkisivua ja rakenteita huonosti hengittävillä maaleilla, vaan anna niiden hengittää.

Kommentit