Skip to content

Efektimaali Siena - Ekologinen vaihtoehto

Efektimaali, erikoispinnoite, mikrosementti... vuosikymmeniä on markkinoilla ollut erilaisia tuotteita, joilla pystyy tuomaan jokaiseen tilaan paljon luonnetta. Yksi vanhimmista tuotteista efektimaalauksessa on ollut kalkkipohjaiset tuotteet. Jo Rooman ajoista saakka, eli yli 2000 vuotta. Freskomaalaus on ollut historiassa hyvinkin suosittu maalaustekniikka ja yksi tunnetuimmista freskomaalareista lienee Michelangelo.

Kun tullaan takaisin tähän päivään, on nykyään kenellä tahansa mahdollisuus maalata efektimaalilla tehosteseiniä tai luoda pehmeämpää tunnetta tilaan. Voit siis olla oman elämäsi 2020-luvun Michelangelo.

Tässä kirjoituksessa tutustumme Graphenstone Siena efektikalkkimaaliin.

Graphenstone Siena Arena Oscuro

Kuvassa sävynä Arena Oscuro

Efektimaali

Yleensä efektimaalin tai -laastin kanssa operoiminen voi olla haastavaa, työlästä ja erittäin aikaa vievää. Myös hinta on paljon tavallista seinämaalia reilusti korkeampi.

Graphenstone on kehittänyt tuotteen, joka tekee efektimaalauksesta helpompaa, nopeampaa ja kustannukseltaan paljon ystävällisempää. Graphenstone Siena on tuote, jolla saat seinäpintoihin elävyyttä, pehmeyttä ja toimii tämän vuoksi erinomaisesti skandinaavisessa tyylissä. 

Terveellinen ja helposti ylläpidettävä asuinympäristö

Kuten muutkin Graphenstonen seinämaalit, myös Siena on muoviton, myrkytön ja hengittävä. Kalkin luontaisen ominaisuuden vuoksi maali myös sitoo itseensä CO2:sta. Jotta maalipinta kestää aikaa sekä kulutusta, on siihen lisätty grafeenia, maailman kestävintä tunnettua ainetta. Näin saat mattaisen efektimaalipinnan joka kestää myös pyyhkimistä. 

Graphenstone Siena

16 luonnon sävyä vaihtoehtona

Perinteisiä seinämaaleja sävytetään sävytyskoneella, mutta Sienaan lisätään pigmentti itse. Valittavana on 16 luonnon inspiroimaa sävyä, jotka kestävät aikaa. Suomessa erilaiset harmaat sävyt sekä betonipinnat ovat olleet suosiossa jo toistakymmentä vuotta.

Pigmentin lisääminen tuotteeseen on helppoa, kaadat vain pigmentin maalipurkkiin, lisäät vähitellen mukaan vettä ja sekoitat seoksen tasaiseksi vaikka puutikulla. 

Graphenstone Siena väri

Efektin luominen

Efektin luominen on paljon omasta kädenjäljestä ja näkemyksestä kiinni. Periaatteessa Sienallakin saisi kohtuullisen tasaisen pinnan tehtyä, jos lähtisi maalaaman telalla. Tätä kuitenkaan ei maalata telalla, vaan pensselillä, sienellä tai maalaushanskalla. Voit tehdä pensselillä ensimmäisessä vaiheessa sinne tänne pieniä tai suuria alueita, sitten aloitetaan seuraavien kohtien teko. Kannattaa katsoa tämä YouTube video niin saat paremman käsityksen levityksestä.

Yllä olevalta videolta saa hyvän käsityksen miten tuotetta levitetään.

Tuotteen ominaisuudet

Riittoisuus on maalilla erinomainen, sillä yhdellä litralla tekee noin 6-9m2 kaksi kertaa maalattuna alustasta ja haluamastaan kuvioinnista riippuen. Kuivumisaika kerrosten välillä on 2-4 tuntia ja kuivaksi saakka 24 tuntia. Kalkin luontaisen ominaisuuden vuoksi pinta kovettuu ensimmäiset 28 päivää ja tuona aikana ei suositella pyyhkimistä tai hankaamista. Tämän jälkeen pinta on kestävä ja pyyhittävissä.

Tuotteeseen lisätty grafeeni muuttaa kalkin ominaisuuksia molekyylitasolla ja tämän avulla kalkki ei perinteiseen tapaan liituunnu. Alla olevasta videosta näkee, miten perinteinen kalkkimaali eroaa grafeenivahvennetusta kalkkimaalista.

Yllä olevasta videosta näkee, miten perinteinen kalkkimaali eroaa grafeenivahvennetusta kalkkimaalista.

Efektimaali 2.0

Harvassa on maalit, jotka ovat muovittomia, myrkyttömiä, pyyhkimistä kestäviä ja hengittäviä. Vielä harvemmassa ovat efektimaalit, jotka täyttävät edellämainitut kriteerit.

Maalien hengittävyydestä kirjoitimme muutama postaus sitten ja pääset sinne TÄSTÄ.

Allekirjoittanut näki vähän aikaa sitten efektimaalin, joka oli muovimaalia ja siihen lisättiin kiiltäviä muovin palasia, jotka sitten kimaltelevat valossa. Muovimaalit ovat jo vesistöjen suurin mikromuovin lähde, niin miksi muovia pitää lisätä joka paikkaan?

Graphenstonen Siena on vastuullinen valinta, kun haluat asumisterveyttä, ulkonäköä ja luonnetta kotiisi tai työpaikallesi. Sienan löydät VERKKOKAUPASTAMME. Tuotteen hintaan sisältyy pigmentti, joten valitset vain sävyn. Suosittelemme maalaamiseen meidän 100mm leveää PENSSELIÄ ja kannattaa tutustua yllä olevaan YouTube videoon, jossa näytetään miten Sienaa levitetään.

 

Kommentit