Skip to content

Magoxx - Paloturvalliset rakennuslevyt

Kiinnostaako sinua vähähiilinen julkisivu, tai vähähiiliset ja paloturvalliset sisätilat?

Paloturvallisuudesta,  -osastoinneista ja -tekniikasta on ollut vuosikymmeniä Suomessa korkeatasoista osaamista ja nyt on saatavilla kaikkea tätä osaamista edesauttava vähähiilinen rakennuslevy.  Tällä levytuotteella saadaan myös Co2 päästöjä reilusti alaspäin, joten rakentamisen päästövähennykset ja tavoitteet ovat jälleen askeleen lähempänä. Tässä kirjoituksessa tutustumme Magoxxiin.

Magoxx magnesiumoksidilevy paloturvallinen julkisivulevy

MAGOXX® Magnesiumoksidilevyt ovat palamattomia (luokka A1) ja ympäristöystävällisiä (keskimäärin 50% pienempi hiilijalanjälki kuin nykyisin käytössä olevilla levyillä ja ovat 100% kierrätettävissä). Magoxx auttaa sinua vähentämään työtä ja kustannuksia rakennusprojekteissa, oli sitten kyseessä uudisrakentaminen, sisärakentaminen, elementtirakentaminen tai remontointi.

Magoxx magnesiumoksidilevy paloturvallinen sisätiloihin

Magoxx levy on täydellinen ratkaisu nopeaan ja joustavaan rakentamiseen alakatoissa, väliseinissä, lattioissa, koteloinneissa sekä erilaisten verhoilujen aluslevynä (tiililaatat, rimoitus). Magoxx levyä on saatavissa erilaisilla mitoituksilla ja pinnoitteilla. Levyt valmistetaan magnesiumoksidista ja tuote tarjoaa selvän edun innovatiiviseen, kestävään rakentamiseen esimerkiksi paloaikojen ja jännevälien suhteen. Julkisivurakentamiseen Magoxx-levystä on saatavilla myös pontillinen vaihtoehto, jolloin voit osittain vilkutella teippauksille, kun pontillista saumaa ei tarvitse teipata.

Magoxx magnesiumoksidilevy paloturvallinen rappauslevy ja verhouslevy
Paloluokat ja EI-arvot

Usein tulee vastaan tuotteiden tai rakennuksien markkinoinnissa erilaisia paloluokkia, on rakennusten P0, P1, P2, P3 tai materiaalien osalta A1, A2, B, C jne. Nämä eivät kuitenkaan  välttämättä kerro tavalliselle tallaajalle oikeastaan mitään. Rakennusmateriaaleissa paras on A1 luokka ja tämä tarkoittaa, että materiaali ei osallistu lainkaan paloon, eli käytännössä materiaali on palamaton. Tämä paloluokka ei materiaaleissa vielä ammattilaisillekaan kerro, miten tai mihin materiaalia voisi käyttää, että materiaalilla täyttää tietyn EI arvon.

EI arvon E tarkoittaa tiiveyttä, tällä tarkoitetaan että tulipalon aikana liekit ja palokaasut eivät pääse etenemään, Magoxxin tapauksessa esimerkiksi seinän toiselle puolelle.

I puolestaan tarkoittaa eristävyyttä, jolla tarkoitetaan Magoxxin tapauksessa palamattoman puolen seinäpinnan keskilämpötila ei saa nousta rajalämpötilaa korkeammaksi tietyn ajan sisällä.

Magoxxin 9 mm paksu levy on saanut paloluokan A1 ja suunnitteluohjeistuksen mukaisesti suunniteltuna saadaan EI60 arvo. Tämä saavutetaan ohkaisemmalla levyllä kuin perinteisesti on Suomessa totuttu käyttämään. EI60 tarkoittaa, että seinärakenne pitää tulipalon vähintään 60 minuutin ajan seinän toisella puolella. Jolloin saadaan alkanut tulipalo rajattua tiettyyn tilaan, osastoon tai vaikka kerrokseen. Periaatteessa, jos kyseessä olisi toimistorakennus ja tulipalo syttyisi. Palo saataisiin 60 minuutin sisällä sammutettua, vauriot tarkastettua, voisi seinän toisella puolella jatkaa entiseen tapaan työskentelyä onnistuneen palo-osastoinnin vuoksi.

Näiden lisäksi on vielä REI arvo, jossa EI:n lisäksi on määritelty rakenteen kantavuus kirjaimella R. Esimerkiksi kantavan osastoivan väliseinän arvo merkitään REI60. Näin rakenteen kantavuus, tiiveys ja eristävyys kestää tulipalon aikana 60 minuuttia.

Tässä video 9 mm Magoxxin palotestistä.

 

Materiaalivalmistuksesta merkittävä Co2 säästö

Magnesiumoksidi valmistetaan 400 asteessa, kun taas sementin valmistuksessa puhutaan noin 1450 asteesta (Betoniteollisuus ry:n sivujen mukaan.) Tästä prosessista syntyy merkittävä osa päästöistä ja näiden kahden materiaalin eroista hiilijalanjäljen suhteen. EPD laskelmien mukaan Co2-päästöjen kokonaisuudessa eroa on jopa 75%. 

Sementtikuitulevyihin verrattuna Magoxx tarjoaa myös paremman iskunkestävyyden sekä taivutuslujuuden. Kuten aikaisemmin jo mainitsimme, on levyjä mahdollista pinnoittaa. Sisärakentamista varten löytyy pinnoitteeksi jopa 1000 erilaista laminaatti vaihtoehtoa sekä useita aitoja puuviiluja. Pinnoitettuihin ratkaisuihin löytyy myös profiilijärjestelmä, joten asentaminen on erittäin helppoa. Tämä tarjoaa paljon vaihtoehtoja julkiseen rakentamiseen tai vaikka laivateollisuuteen, jossa paloturvallisuus on prioriteettilistalla korkealla.

Muualla Euroopassa Magoxx on jo lähtenyt erittäin kovaan kasvuun ja kasvu vain jatkuu. Joten olisiko sinun kohteesi seuraavaksi Magoxxilla?

installation-1

 

Kommentit